Zemědělství - červen 2005

Další meziroční pokles výroby masa

29.07.2005
Kód: r-2101-05
 




V červnu se snížila výroba masa celkem (bez drůbežího) meziročně o 18,5 % při poklesu výroby vepřového masa o 17,2 % a hovězího vč. telecího o 23,9 %.

Průměrná porážková hmotnost klesla meziročně u jatečných býků o 0,2 % na 586,3 kg a u jatečných prasat (bez prasnic a kanců) se snížila o 1,0 % na 105,0 kg.

Ceny zemědělských výrobců vzrostly meziročně u jatečných býků o 10,9 % a u jatečných prasat se zvýšily o 1,3 %.

Nákup mléka do mlékáren stoupl meziročně o 2,1 %.

Od počátku roku klesla výroba masa celkem (bez drůbežího) meziročně o 17,3 % při snížení výroby vepřového masa o 16,2 % a hovězího vč. telecího o 22,0 %. Pokles domácí výroby masa byl ovlivněn zvýšeným dovozem masa a jatečných zvířat.

Průměrná porážková hmotnost se snížila meziročně u jatečných býků o 0,5 % na 584,7 kg a u jatečných prasat (bez prasnic a kanců) klesla o 3,0 % na 106,3 kg.

Ceny zemědělských výrobců vzrostly meziročně u jatečných býků o 9,8 %, u jatečných prasat se zvýšily o 15,4 %.

Nákup mléka se zvýšil od počátku roku meziročně o 0,5 %.

Analýza ČSÚ - Vývoj výroby masa, nákupu mléka, zahraničního obchodu a cen zemědělských výrobců




Metodické poznámky :
Kontaktní osoba: Ing. Jiří Hrbek, tel. 27405 2331, e-mail: hrbek@gw.czso.cz
Zdroj dat: Vyčerpávající šetření ČSÚ u ekonomických subjektů, které poráží hospodářská zvířata a Indexy cen zemědělských výrobců za červen 2005 (ČSÚ).
Nákup mléka z vyčerpávajícího zjišťování MZe.
Termín ukončení sběru dat: 11.7. 2005
Termín ukončení zpracování: 27.7. 2005
avazující publikace: 2110-04 Měsíční přehled o porážkách hospodářských zvířat za červen 2005 (též /csu/czso/1-ep-2 )
Postup zpřesnění: údaje jsou definitivní



  • czem072905.doc
  • Přílohy:
  • Tab. 1 Výroba masa a nákup mléka
  • Graf 1 Výroba masa
  • Graf 2 Nákup mléka
Archiv:
Zobrazit vše Skrýt

Zveřejněno dne: 29.07.2005
Data jsou platná ke dni zveřejnění publikace.


Kontakt: Oddělení informačních služeb - ústředí, tel.: 274 056 789, e-mail: infoservis@czso.cz

  • Časové řady
  • Metodika