Úvod

Úvod

Publikace již tradičně obsahuje výsledky statistiky produkce průmyslových výrobků a průmyslových služeb zjišťované na měsíčním výkazu Prům 2 – 12, který vyplňují všechny podniky (právnické a fyzické osoby) s převažující průmyslovou činností a s počtem zaměstnanců 20 a více. Od roku 2000 je v těchto statistických zjišťováních již aplikována osmimístná nomenklatura PRODCOM, respektive její desetimístná národní verze. Poslední dvě místa desetimístné nomenklatury slouží převážně pro zpracování dat. Z důvodů ochrany důvěrných dat nemohou být všechny získané údaje uveřejněny. Na následujících stranách jsou však uvedeny všechny publikovatelné výrobky s nenulovou produkcí. Vzhledem ke změnám v nomenklatuře a současně vzhledem k potřebě vytvářet dlouhodobější časové řady o produkci určitých průmyslových výrobků, resp. jejich agregátů a průmyslových služeb je tato publikace rozdělena do dvou částí:

V části A je uváděna produkce za roky 2004 a 2005 podle nejaktuálnějšího seznamu výrobků (PRODCZECH 2005, který je národní verzí PRODCOMu 2005)

V části B jsou uvedeny dlouhodobější časové řady produkce vybraných věcně srovnatelných agregátů definovaných již jen názvem. Jejich cílem je překlenout změny v používané nomenklatuře, které jinak vedou k přerušení časových řad.


Zveřejněno dne: $datum
Data jsou platná ke dni zveřejnění publikace.