Metodické vysvětlivky

Metodické vysvětlivky

1. Veškeré publikované údaje vycházejí z údajů prezentovaných v průběhu zpracování Českým statistickým úřadem a z celkových výsledků voleb, vyhlášených Státní volební komisí.

2. Údaje o jednotlivých kandidátech zachycují stav k datu, který byl nejposlednější možnou lhůtou pro odstoupení kandidáta z voleb podle volebního zákona.

3. Údaj „Zapsaných voličů" představuje počet osob, zapsaných do výpisů ze stálých a zvláštních seznamů voličů za podmínek stanovených volebním zákonem.

4. Údaj „Vydáno úředních obálek" představuje počet voličů, kteří se zúčastnili voleb a kterým byla okrskovou volební komisí vydána úřední obálka pro hlasování.

5. Údaj „Odevzdáno úředních obálek" představuje počet voličů, kteří provedli volbu a odevzdali úřední obálku do volební schránky.

6. Údaj „Počet hlasů celkem" je počet odevzdaných platných hlasů po vytřídění neplatných hlasů z odevzdaných úředních obálek.

7. Není- li uvedeno jinak, jsou přehledy řazeny podle číselného kódu údaje.

8. Zkratky použité pro označení politických stran, politických hnutí a koalic při zpracování výsledků voleb nemusí být vždy shodné se zkratkami názvů těchto subjektů, používaných v jiných dokumentech.

9. Pokud je uveden pojem "strana", je tím myšlena politická strana, politické hnutí nebo koalice.

10. Veškeré výsledky, tabulky a grafy v této publikaci jsou uvedeny za 27 volebních obvodů, ve kterých se konaly volby v říjnu 2006 (pokud není uvedeno jinak).


Zveřejněno dne: $datum
Data jsou platná ke dni zveřejnění publikace.