Metodické vysvětlivky

Metodické vysvětlivky

1. Veškeré publikované údaje vycházejí z údajů prezentovaných v průběhu zpracování Českým statistickým úřadem a z celkových výsledků voleb, vyhlášených Státní volební komisí.

2. Údaje o jednotlivých kandidátech zachycují stav k datu, který byl nejzazší lhůtou pro odstoupení kandidáta z voleb podle volebního zákona.

3. Údaj „Registrovaní voliči" představuje počet osob, zapsaných do výpisů ze stálých a zvláštních seznamů voličů za podmínek stanovených volebním zákonem.

4. Údaj „Volební účast v %“ představuje podíl počtu voličů, kteří se zúčastnili voleb (byla jim.okrskovou volební komisí vydána úřední obálka pro hlasování) a počtu registrovaných voličů.

5. Údaj „Platné hlasy celkem" je počet odevzdaných platných hlasů po vytřídění neplatných hlasů z odevzdaných úředních obálek.

6. Pokud je uveden pojem "strana", je tím myšlena politická strana, politické hnutí nebo koalice.

7. Pokud je uveden pojem "Volební strana", je tím myšlena politická strana, politické hnutí nebo koalice, která podala přihlášku k registraci, příp. nezávislý kandidát.

8. Pokud je uveden pojem "Navrhující strana", je tím myšlena politická strana nebo politické hnutí, které navrhlo v rámci koalice kandidáta na přihlášku k registraci.

9. Není- li uvedeno jinak, jsou přehledy řazeny podle číselného kódu údaje.

10. Zkratky použité pro označení politických stran, politických hnutí a koalic při zpracování výsledků voleb nemusí být vždy shodné se zkratkami názvů těchto subjektů, používaných v jiných dokumentech.




Ležatá čárka (-) v tabulce na místě čísla značí, že se jev nevyskytoval.
Tečka (.) na místě čísla značí, že údaj není k dispozici nebo je nespolehlivý.
Ležatý křížek (x) značí, že zápis není možný z logických důvodů.
Nula (0) se v tabulce používá pro označení číselných údajů menších než polovina zvolené měřící jednotky
Výpočty v tabulce jsou provßděny z nezaokrouhlen²ch ·dajů (včetně součtů).


Zveřejněno dne: $datum
Data jsou platná ke dni zveřejnění publikace.