09.12.2015 Minisčítání zabodovalo v Eduíně

Projekt Českého statistického úřadu Minisčítání uspěl v soutěži Eduína 2015. Získal třetí místo v hodnocení odborné poroty.

Minisčítání uspělo v konkurenci dalších 67 projektů, mezi nimiž vybíralo sedm expertů. „Naší dlouholetou snahou je podporovat zvyšování statistické gramotnosti. Velmi mě těší, že se nám to daří právě u dětí, jimž je projekt určen,“ konstatovala Iva Ritschelová, předsedkyně ČSÚ.

Minisčítání 2015 se zúčastnilo bezmála 30 000 dětí. Žáci registrovaných škol vyplňovali elektronický dotazník. Výsledky jim umožní porovnání s ostatními třídami, školami, městy či kraji. Děti se tak učí hravou formou pracovat s čísly, grafy a tabulkami.

Definitivní a podrobné výsledky Minisčítání představí ČSÚ na páteční tiskové konferenci. Zároveň oznámí pět vylosovaných tříd, které vyhrály zajímavé ceny.

Cenu Eduína pravidelně vyhlašuje EDUin k podpoře a propagaci nových trendů ve vzdělávání. Cena odborné poroty se vztahuje na projekty, které zlepšují využití technologií a jejich propojení se vzděláváním a které spojují teoretickou výuku s praktickým využitím poznatků.

 

Kontakt:
Petra Báčová
tisková mluvčí ČSÚ
tel.: 274 052 017
GSM: 778 727 232
e-mail: petra.bacova@czso.cz

Česká asociace science centerBlesk Síla na Vaší straněMinisčítání v roce 2015Minisčítání v roce 2012odkaz na sčítání lidu 2011