Čísla z první ruky, Praha - 2011


Vážení uživatelé, tento první souhrn statistických

Vážení uživatelé,

tento první souhrn statistických dat za rok 2011 je určen pro co nejširší veřejnost. Představuje výběr informací za hlavní město Prahu, které Český statistický úřad zpracovává a poskytuje svým uživatelům.

Data, která zde publikujeme, jsme získali díky Vaší ochotě odpovídat na otázky statistických šetření ČSÚ v domácnostech, v podnicích nebo státních institucích. Jsou to data, která v agregované podobě využívají další uživatelé, ale i samotní jejich původci, tedy soukromé firmy, státní instituce i co nejširší veřejnost.

Hlavním zdrojem statistických dat pro veřejnost jsou webové stránky ČSÚ. Statistické údaje o 14 krajích ČR a jejich územních jednotkách jsou prezentovány na samostatných internetových stránkách jednotlivých krajských správ ČSÚ. Na www.praha.czso.cz najdete prakticky všechny standardně zpracovávané údaje za celé hlavní město i jeho části. K dispozici jsou zde i všechny vydávané publikace.

Řadu informací prezentujeme v anglickém jazyce. Jde především o Statistickou ročenku hl. m. Prahy, Lexikon hl. m. Prahy a dále o všechny časové řady na www.praha.czso.cz.

Na konci této brožury naleznete publikace, které plánujeme vydat v letošním roce. Rádi bychom však ještě připomněli publikaci vydanou v roce minulém. Jedná se o publikaci Vývoj obyvatelstva hl. m. Prahy 2001-2010, která vychází jednou za deset let již od roku 1958 a obsahuje podrobná demografická data v třídění do úrovně městských částí.

V roce 2011 se konalo sčítání lidu, domů a bytů 2011 (SLDB 2011). Vzhledem k významu sčítání lidu, domů a bytů jsme se do této brožury rozhodli zahrnout data z tohoto celoplošného šetření. Uživatele upozorňujeme, že zde publikovaná data jsou předběžná a jsou tříděná podle trvalého pobytu osob. Zveřejnění definitivních výsledků ze SLDB 2011 podle obvyklého pobytu osob (tedy místa kde osoby deklarovaly, že skutečně bydlí), je plánováno na 3. a 4. čtvrtletí roku 2012.

Na závěr bychom rádi upozornili případné zájemce o údaje na možnost navázání kontaktu s námi. Kontakty naleznete na poslední stránce této brožury.


Jana Podhorská

vedoucí oddělení informačních služeb
Krajská správa ČSÚ v hl. m. Praze

 

Zveřejněno dne: 29.6. 2012
Data jsou platná ke dni zveřejnění publikace.

Zveřejněno dne: 29.06.2012
Data jsou platná ke dni zveřejnění publikace.